Лідери НАТО збираються на спеціальну зустріч у Брюсселі

Лідери НАТО збираються на спеціальну зустріч у Брюсселі

Укрінформ
У Брюсселі глави держав та урядів країн-членів Північноатлантичного альянсу у четвер зберуться на спеціальну зустріч, щоб обговорити актуальні питання розвитку НАТО в умовах нових викликів та загроз.

Основні заходи міні-саміту розпочнуться у бельгійській столиці у другій половині дня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

Серед питань порядку денного засідання - зміцнення єдності серед союзників у боротьбі з тероризмом та збільшення оборонних бюджетів, включаючи справедливий розподіл фінансового тягаря поміж країнами-членами.

Також Франція і Німеччина планують порушити питання виконання Мінських домовленостей.

У зустрічі високого рівня візьме участь прем’єр-міністр Чорногорії. Ця країна вже на початку червня стане повноправним членом НАТО.

За програмою, лідери зберуться у другій половині дня четверга, щоб відкрити на території нової штаб-квартири меморіал «9/11» на честь застосування вперше в історії НАТО ст.5 Північноатлантичного договору, а також меморіалу «Берлінська стіна».

Після спільного фотографування глав держав та урядів відбудеться церемонія урочистої передачі до НАТО від Бельгії території нової штаб-квартири. У заході візьме участь король Бельгії Філіп. Основні рішення лідери ухвалять у форматі робочої вечері.

Завершення спеціальної зустрічі планується близько 22 години за київським часом, коли пройде фінальна прес-конференція генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга.

Як відомо, НАТО проводить регулярні саміті один раз на два роки. Попередній саміт пройшов у Варшаві у 2016 році. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-