Українська тема буде в усіх обговореннях на зустрічі лідерів НАТО - Божок

Українська тема буде в усіх обговореннях на зустрічі лідерів НАТО - Божок

Укрінформ
Тема України стане невід’ємною частиною обговорення питань під час засідання глав держав та урядів країн-членів НАТО 25 травня у Брюсселі.

Про це українським журналістам заявив виконувач обов’язки глави Місії України при НАТО Єгор Божок у контексті майбутньої спеціальної зустрічі глав держав та урядів НАТО, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Україна на цьому заході буде всюди. Тому що все, про що говоритимуть завтра, у НАТО робиться у зв’язку з тим, що у 2014 році Росія напала на Україну", - наголосив дипломат.

Божок зазначив, що саме російська агресія спонукала Альянс повернутися до політики оборони і стримування, до розбудови передової присутності на східному фланзі союзників.

"Лідери НАТО будуть говорити про підтвердження трансатлантичної єдності, про зміцнення політики оборони та стримування, про збільшення видатків на оборону, про посилення зусиль у боротьбі з тероризмом. І все це через те, що у 2014 році Росія показала світу своє справжнє обличчя агресора", - заявив в.о. глави Місії України при НАТО.

Він запевнив, що Альянс, окремі його союзники, включаючи США, жодним чином не планують зменшити підтримку України, а навпаки - готові збільшити зусилля, аби допомогти Києву у зміцненні сектору безпеки та оборони, кібербезпеки та інших ключових сферах.

"Україна, у свою чергу, вже пропонує НАТО унікальний досвід протистояння гібридній війні у сучасних умовах. Це те, що ми переживаємо щодня, а всі союзники вивчали лише у теорії", - заявив Божок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-