Без Насірова

Без Насірова "великий улов" у справі Клименка не вдався би - Матіос

Укрінформ
Спецоперація по затриманню екс-податківців вдалася завдяки голові ДФС Роману Насірову.

Про це заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, повідомляє телеканал "112 Україна".

"Цю операцію нам не вдалося б провести, якщо б нам не допомагав голова ДФС Насіров, тому що розібратися у нетрях податкового законодавства, всіх порушень... Це тільки завдяки його сприянню основний масив роботи був зроблений. Я не соромлюся цього сказати, це людина, яка в цьому сегменті зробила все, щоб викрити всі ці незаконні податкові майданчики і допомогти нам довести і зібрати докази. Це не останні люди в державі, це керівники податкових адміністрацій, це царі і боги за часів Януковича", - сказав Матіос.

Він також заявив, що випробував схему відмивання коштів на державному рівні колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко.

"Це був результат дій (війна на Донбасі - ред.) саме цих невідомих широкій публіці, якихось васальних удільних князьків в окремо взятій області, де за вказівкою свого безпосереднього керівника, який спочатку це випробував на території Донецької області, Олександр Клименко", - сказав Матіос.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні працівники правоохоронних органів затримали 23 колишніх керівників обласних управлінь Міністерства доходів і зборів під час 454 одночасних обшуків в 15 областях. Під час обшуку у колишнього керівника Луганської податкової адміністрації Олександра Антіпова було виявлено в сумці і вилучено 3,8 млн доларів.

У масштабній операції було задіяно 1700  поліцейських і 500 військових прокурорів.

Затриманих в ході операції екс-податківців вертольотами перевезли в Київ, в спеціальний центр, де їм вручають повідомлення про підозру і звідки вони направляються до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-