Розвідка США: Кремль активно заважає Україні інтегруватися в ЄС

Розвідка США: Кремль активно заважає Україні інтегруватися в ЄС

Укрінформ
Основна стратегічна мета Росії щодо України й надалі зосереджуватиметься на перешкоджанні їй інтегруватися в західні інститути шляхом розпалювання конфлікту на Донбасі, економічного тиску та політичних перепон. 

На цьому наголоcив у доповіді директор Національної розвідки США Деніел Коутс на засіданні Комітету з питань збройних сил Сенату США у вівторок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"За нашими оцінками, стратегічні цілі Москви в Україні - утримання довгострокового впливу на Київ і зрив спроб України інтегруватися в західні інститути - залишаються незмінними в 2017 році. Путін, скоріш за все, зберігатиме тиск на Київ по кількох каналах, в тому числі шляхом активності РФ на сході України", - підкреслив директор Національної розвідки.

За його словами, Москва також прагне "підірвати крихку економічну систему України й розділену політичну ситуацію, щоб створити можливості для відновлення й зміцнення російського впливу в процесі прийняття рішень в Україні".

Крім того, підкреслив Коутс, Кремль прагнутиме використовувати розколи в Європі та зростаючі популістські настрої, намагаючись зашкодити продовженню санкцій з боку ЄС, виправдати або, принаймні, заплутати російські дії в Україні і Сирії, а також послабити привабливість західної інтеграції для країн на кордонах Росії.

"Росія, скоріш за все, підтримуватиме або розширюватиме свою пропагандистську кампанію", - підкреслив у своїй доповіді Коутс. У цьому зв'язку він зазначив, що Москва, ймовірно, "продовжить надавати фінансову й політичну підтримку популістських і екстремістських партій, щоб посіяти розбрат в європейських державах і знизити суспільну підтримку Європейського Союзу".

Водночас, за прогнозами американської розвідки, Кремль збереже модернізацію оборонних можливостей як топ-пріоритет навіть попри економічні втрати через низькі ціни на нафту, санкції та системні проблеми у країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-