Боротьба з корупцією: Transparency надала Україні рекомендації

Боротьба з корупцією: Transparency надала Україні рекомендації

Укрінформ
Transparency International Україна надала рекомендації для ефективної боротьби з корупцією. Одним із найважливіших кроків є створення відкритого реєстру усіх розслідувань корупційних правопорушень, вчинених за часів екс-президента Віктора Януковича.

Серед рекомендацій також дотримання обіцяних строків завершення розслідувань щодо колишнього віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова, олігарха Сергія Курченка, екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка та інших екс-посадовців, заявив на прес-конференції у вівторок керівник програми протидії топ-корупції Transparency International Україна Андрій Слюсар, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Генпрокурор дав обіцянку створити відкритий реєстр розслідувань усіх корупційних злочинів, вчинених за часів Януковича, тому що станом на сьогодні суспільство не має достовірної інформації ні про кількість таких проваджень, ні про кількість арештованих активів у них, ні про суму завданих збитків. І також стосовно Сергія Курченка, Олександра Клименка, Сергія Арбузова - озвучені строки розслідувань мають бути дотримані. Ці обіцянки мають бути виконані, це дуже важливо", - сказав Слюсар.

Він також зазначив, що потрібно напрацювати ефективний механізм використання коштів, повернутих державі за рішенням суду за вчинення корупційних правопорушень.

Слюсар наголосив, що глобальне представництво Transparency International готове долучитися до розроблення відповідних процедур в Україні.

Водночас керівник програми протидії топ-корупції ТІ Україна додав, що однією з рекомендацій є необхідність направлення коштів, які будуть повернуті від вчинених корупційних злочинів, також і на зміцнення антикорупційної політики в державі, і на розбудову антикорупційних інституцій.

"Ці кроки на найближчий час є найголовніші. Також позитивним моментом є те, що вчора був підписаний меморандум про передачу до глобальної бази власників бізнесу інформації про кінцевих бенефіціарів українських компаній. Україна виступила піонером в цьому русі, і зараз ми маємо шанс встановити тренд, розкривши максимум інформації про реальних власників відповідних підприємств. Це також буде слугувати ефективним і дуже серйозним механізмом у протидії топ-корупції", - підкреслив Слюсар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-