Transparency просить створити суд, якому

Transparency просить створити суд, якому "по зубах" корупційні справи Януковича

Укрінформ
В Україні для належного розслідування справ щодо корупційних правопорушень, зокрема і корупційних злочинів часів екс-президента Віктора Януковича, необхідно створити Антикорупційний суд.

Про це на прес-конференції у вівторок заявив голова глобального антикорупційного руху Transparency International Хосе Угас, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми раніше зробили глобальне дослідження - «змагання» корупційних справ, куди був включений і Янукович як один із найбільших корупціонерів в Україні. Мільйони людей голосували по всьому світу, і в результаті найбільш корумпованим випадком був названий випадок з Януковичем. Минулого року ми під час зустрічі з представниками української влади донесли це до них, нам пообіцяли зробити все можливе, щоб розібратися з цим. Але цьогоріч ми не побачили у суді жодної із справ проти Януковича саме з приводу корупції. Генеральний прокурор вчора нам сказав, що проблема тільки в судах. Так, добре, ми приймаємо цю позицію, і тому висуваємо пропозицію від глобального представництва Transparency International і Transparency International Україна  - це виконати зобов'язання, яке також зазначено в міжнародних договорах, і створити антикорупційний суд в Україні», - сказав Угас.

На думку голови правління ТІ, це буде гарним рішенням для України, оскільки така система антикорупційних органів показала свою ефективність і в інших країнах, зокрема в Перу та Бразилії.

Він наголосив, що особливо важливим при цьому є питання належного проведення добору суддів до такого суду в Україні.

«Виникає дуже важливе питання, яким чином цей суд буде створений і як будуть призначатись туди судді. Наша пропозиція, - щоб такі судді призначались за допомогою міжнародних експертів, які допоможуть обрати насправді незалежних і насправді кваліфікованих суддів для такого суду», - додав Угас.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-