Запити до Кабміну: найбільше - про зарплату Прем’єра та автопарк

Запити до Кабміну: найбільше - про зарплату Прем’єра та автопарк

Укрінформ
В Управлінні забезпечення доступу до публічної інформації Департаменту інформації та комунікації з громадськістю Секретаріату КМУ, що найчастіше громадяни просять надати відомості про зарплату Прем’єра та міністрів, автомобільний парк і дані про радників усіх членів Кабміну.

Про це повідомляє проект "Доступ до влади".

"Найчастіше запитувачі просять інформацію про зарплату прем’єр-міністра та міністрів, автомобільний парк, дані про радників усіх членів уряду", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, у 2016 році до профільного управління Кабміну надійшло близько 11 запитів про зарплату Прем'єра Володимира Гройсмана та близько 10 запитів про автомобілі, що є на балансі Господарсько-фінансового департаменту Секретаріату. Запитувачі – в основному журналісти.

При цьому зазначається, для зручності Секретаріат Кабміну надає інформацію про зарплату прем’єра та заступників у розрізі нарахувань, премій та податків. Створили також базу усіх штатних і позаштатних радників міністрів.

Начальник Управління забезпечення доступу до публічної інформації Роксолана Стадник запевняє, що пам’ятає кожен запит – якщо не прізвище запитувача, то інформацію, яку він просив.

Вона зазначила, що серед найнезвичніших запитів - надати інформацію щодо термінів зберігання технічної документації автопричепів до легкових автомобілів і документів про реалізацію до торговельних організацій; надати юридичну адресу Держави Україна. Також запитувачі просили надати інформацію про те, чому не випускалися земельні бони у 1992 році, щодо чисельності зубрів на території Хмельницької області станом на дату подачі запиту, а також просили надати документ, що підтверджує родинні зв'язки запитувача з троюрідною тіткою.

За словами Стадник, і на такі запити доводиться відповідати, оскільки кожен запитувач намагається таким чином вирішити якісь власні потреби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-