Російські соцмережі блокують через вербування та шпигунство - Турчинов

Російські соцмережі блокують через вербування та шпигунство - Турчинов

Укрінформ
Російські соціальні мережі на кшталт “Вконтакте”, “Одноклассники” підпадають під санкції, оскільки використовуються спецслужбами РФ для вербування агентурної мережі, пропаганди, а також розповсюджують піратський контент.

Про це на брифінгу заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Коли ми говоримо про соціальні мережі “Вконтакте”, “Одноклассники” тощо, дуже багато тут виникає питань. По-перше, хочу сказати, що ці мережі використовувалися для, з одного боку, незаконного збору інформації, з іншого боку, через них ведеться фактично інформаційна агресія проти нашої країни, пропаганда, вони використовуються навіть для вербовки агентурної мережі російськими спецслужбами”, - сказав він.

Крім того, за його словами, саме в цих соцмережах, у першу чергу, “Вконтакте”, найбільше розповсюджується піратського продукту.

“А ми з вами європейська країна, фактично вже отримали безвізовий режим і, безумовно, повинні обмежити можливість користуватися піратським контентом”, - підкреслив Турчинов.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з Указом Президента України №133/2017 обмежувальні санкції відповідно до рішення РНБО передбачають заборону інтернет-провайдерам надання послуг з доступу користувачам мережі Інтернет до ресурсів сервісів "Mail.ru" (www.mail.ru) та соціально-орієнтованих ресурсів "Вконтакте" (www.vk.com) та "Одноклассники" (www.ok.ru). Також санкції введені проти ТОВ "Яндекс" (Москва) і "Яндекс.Україна", російських компаній розробників-антивірусів "Лабораторія Касперського" і "Доктор Веб".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-