Мінгареллі запевнив, що ЄС допомагатиме Україні політично і фінансово

Мінгареллі запевнив, що ЄС допомагатиме Україні політично і фінансово

Укрінформ
Голова представництва Європейського Союзу в Україні Х'юг Мінгареллі заявив, що ЄС допомагатиме політично і фінансово Україні на шляху євроінтеграції.

Про це він сказав під час відкриття Дня Європи на Софіївські площі у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна зробила вибір на користь європейської інтеграції. Хочу запевнити вас, що Україна не буде сама рухатися по цьому шляху. Ми будемо надавати допомогу Україні - політичну, фінансову, будемо давати поради, як впоратися з тими реформами, які необхідно провести всередині України", - сказав Мінгареллі.

Він додав, що Європейський Союз стоїть поруч з Україною тоді, коли перед нею стоять величезні виклики - у безпековій, соціальній та економічній сферах.

"Ми захоплюємось і пишаємось українцями через їх рішучість буду сильнішими перед обличчям зовнішньої загрози, через рішучість взяти долю в свої руки і будувати кращу країну, краще майбутнє", - сказав голова представництва ЄС.

Він також зауважив, що все більше і більше людей в країнах Євросоюзу відкривають для себе Україну як країну "величезних можливостей щодо туризму, культурного обміну та проведення ділових контактів".

Крім того, Мінгареллі зазначив, що обсяги торгівлі з моменту набуття чинності Угоди про асоціацію між ЄС і Україною зростають.

"Усе більше українських компаній знаходять свої можливості на ринку країн ЄС, що означає зростання зайнятості для українців" - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-