Київ сподівається, що Німеччина збереже свою жорстку позицію щодо санкцій – Джапарова

Київ сподівається, що Німеччина збереже свою жорстку позицію щодо санкцій – Джапарова

Укрінформ
Україна розраховує, що після парламентських виборів у Німеччині у вересні цього року у владі в країні опиняться політики, які продовжать нинішній курс політики санкцій проти агресора.

Про це перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова сказала кореспонденту Укрінформу в ФРН.

«Не за горами вибори в Німеччині і ми сподіваємося, що вони не стануть поштовхом для перегляду будь-яких позицій. Ми, навпаки, очікуємо жорсткої позиції санкцій. Ми віримо, що до влади прийдуть люди, які мислять раціонально і бачать, що якщо «проковтнути» цю пілюлю з Кримом, Донбасом, з Україною, ніхто не знає, яка країна буде наступною», - заявила Джапарова.

Вона зазначила, що закриваючи сьогодні очі на абсолютно грубі порушення міжнародного права зі сторони РФ, всі ми підсилюємо цю країну. І якщо ми навіть не вибрали інструмент війни, зрозуміло, повинен бути інструмент досить жорстких санкцій, більше, ніж вони є сьогодні. Особливу роль у цьому відіграє Німеччина, яка на сьогодні є одним з лідерів ЄС, є запорукою збереження ЄС як цілісної інституції. І завдяки досить жорсткої позиції канцлера Ангели Меркель політика санкцій не переглядається, незважаючи на всі спроби РФ перезавантажити офіційну позицію ЄС у тому, що стосується її політики щодо України».

У цьому контексті перший заступник міністра звернула увагу на те, що ведеться серйозна кампанія з дискредитації України, інформаційна та політична, з залучення політиків та експертів за гроші Кремля, щоб переконати всіх в тому, що немає сенсу вкладати в Україну, оскільки вона неспроможна. Досить ефективним є такий інструмент як підкуп політиків, «лідерів громадської думки» в країнах Заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-