У Макрона кажуть, що за його президентства Франція відстоюватиме інтереси України

У Макрона кажуть, що за його президентства Франція відстоюватиме інтереси України

Ексклюзив
Укрінформ
Політична позиція Еммануеля Макрона, як ймовірного президента Франції, чітко засвідчує його підтримку України у протистоянні російській агресії.

Таку думку в коментарі власному кореспондентові Укрінформу у Брюсселі висловив представник політичного руху Макрона En Marche! у Бельгії П’єр-Александр Англад.

"Росія сьогодні порушує міжнародне право. І позиція Макрона, якщо він стане президентом (але я тут висловлюю особисту думку), є чіткою: міжнародне право необхідно поважати. І ми будемо дотримуватися такого курсу. Східні території України є частиною України. Це суверенна територія держави. Те, що сталося на сході України та у Криму, – це порушення міжнародного права. Це чітко, і ми прагнемо виправити ситуацію заради українців", - наголосив представник Макрона у Бельгії.

Він також відзначив послідовність позиції Євросоюзу у цьому питанні.

"Є єдина Україна, включаючи Крим. Позиція Франції також чітка у цьому питанні. І Макрон її продовжуватиме. Україна повинна повернути суверенітет над цими територіями", - наголосив Англад.

Він висловив переконання, що вибори президента Франції нині є визначальним моментом для самого Макрона, для Франції і для Європи загалом.

"Тому що у нинішній виборчій кампанії лише Макрон є єдиним проєвропейським кандидатом. Йому протистоять націоналісти, які хочуть вийти із Європейського Союзу, єврозони – зруйнувати усе, що ми розбудовували упродовж 60 років, після Другої світової війни", - заявив Англад.

Як повідомляв Укрінформ, переможець першого туру президентських виборів у Франції, лідер своєї нової політичної сили En Marche! ("Вперед!") 39-річний Еммануель Макрон упевнено підтвердив свою популярність також серед французів, які голосували за кордоном. Там його підтримали 40,4% співвітчизників. При цьому головна суперниця Макрона у другому турі націоналістка Марін Ле Пен здобула серед закордонних французів лише 6,87% електоральної прихильності.

За деякими соціологічним опитуваннями, за два дні до вирішального другого туру 7 травня Макрон має рейтинг у 62%, а Ле Пен – 38%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-