Захист Сущенка готує листа майбутньому президенту Франції

Захист Сущенка готує листа майбутньому президенту Франції

Укрінформ
Марк Фейгін, адвокат незаконно затриманого в Росії кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, повідомив, що він зі своїм підзахисним готують лист майбутньому президенту Франції.

Про це він розповів кореспондентові Укрінформу.

«Зовсім скоро - другий тур виборів президента Франції. З імовірністю 90% їм стане Еммануель Макрон, який заявив про свою принципову позицію у спілкуванні з Росією. Вже можна сказати, що ми з Романом Володимировичем готуємо звернення до майбутнього президента Франції. І це логічно, оскільки Сущенко – журналіст-міжнародник, акредитований в МЗС Франції», - повідомив Фейгін.

За словами адвоката, Франція була місцем роботи і проживання власкора Укрінформу, а значить, другою – після України – країною, що має відношення, зацікавленість у його долі.

При цьому він високо оцінив зусилля, дії, що вживаються українською стороною для звільнення українця Сущенка. «Але зрозуміло ж, що в умовах фактичної війни зусиль лише однієї України недостатньо. Їй потрібна міжнародна підтримка. Саме на це спрямовані наші дії», - резюмував адвокат.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, в порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву.

26 квітня Лефортовський суд Москви продовжив перебування Сущенка під вартою до 30 червня. Адвокат Фейгін подав у Мосміськсуд скаргу на це рішення. Вона буде розглянута 18 травня.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Фото: @vasilymaximov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-