Порошенка запевнили, що російсько-білоруські навчання не стануть підготовкою до війни

Порошенка запевнили, що російсько-білоруські навчання не стануть підготовкою до війни

Укрінформ
Президент Білорусі Олександр Лукашенко запевнив українського колегу у тому, що російсько-білоруські навчання "Захід-2017" на кордоні не перетворяться на підготовку вторгнення Росії в Україну.

Про це Президент Петро Порошенко заявив у п'ятницю на церемонії передачі прикордонникам сучасних високоефективних засобів військового радіозв'язку, які надав Україні уряд США, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наголошую, що в мене немає жодних сумнівів у виключно добрих намірах Білорусі, але вона перебуває у союзницьких відносинах з Росією. А до Москви у нас довіри аж ніяк немає. І тому для мене було надзвичайно важливим, що я отримав від глави Білоруської держави тверде запевнення, що заплановані російсько-білоруські стратегічні навчання "Захід-2017" поблизу українського кордону не перетворяться на підготовку РФ плацдарму для вторгнення в Україну з білоруської території", - сказав глава держави. 

Порошенко зауважив, що на останніх переговорах з Лукашенком головними питаннями були не лише економічні зв'язки, а й питання безпеки.

Він висловив вдячність Білорусі за сумлінне виконання міжурядової угоди про додаткові заходи довіри і безпеки, яка передбачає завчасне інформування про здійснення в єдиній прикордонній зоні будь-яких військових навчань, розгортання військових частин та новітніх видів озброєння.

"Ми домовилися найближчим часом завершити процес демаркації наших державних кордонів, що стане додатковим чинником посилення безпеки двох країн. І вневнений, що наш українсько-білоруський кордон залишатиметься кордоном дружби, добросусідства і нашого партнерства", - сказав глава Української держави.

Раніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що спільні російсько-білоруські навчання "Захід-2017" можуть бути підготовкою до наступальної операції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-