Порошенко: Конфісковані гроші Януковича підуть на армію і соцзахист

Порошенко: Конфісковані гроші Януковича підуть на армію і соцзахист

Відео
Укрінформ
Президент Петро Порошенко заявив, що конфісковані гроші Януковича будуть направлені на посилення боєздатності українського війська і соціальний захист.

Про це Глава держави заявив під час церемонії передачі прикордонникам сучасних, високоефективних засобів військового радіозв'язку, які надав Україні уряд США, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні вступило в силу рішення суду про те, що 1 млрд 400 млн доларів, які належали колишньому президенту та його кліці. Ці гроші були вкрадені в народу України, витягнуті з кишені кожного українця. І сьогодні нашими спільними зусиллями, завдяки слідчим ГПУ, ми цю справедливість відновили і повернули кошти до Держбюджету. Сьогодні була натиснута кнопка і кошти з заблокованих рахунків були перераховані на рахунок Держказначейства. Я звернувся до уряду і парламенту, щоб Верховна Рада внесла відповідні зміни до Держбюджету. Першим пріоритетом використання цих грошей буде відновлення боєздатності українського війська, ЗСУ, Нацгвардії, СБУ, Держприкордонної служби і Нацполіції", - наголосив Президент.

Крім цього, за його словами, ці кошти мають піти на будівництво заводу з виробництва боєприпасів, закупівлю засобів радіоелектронної боротьби, контрбатарейних радарів, дронів. Вони також мають бути спрямовані на будівництво гуртожитків для контрактників і військових готелів для офіцерів на території кожної бригади.

"Це буде новий підхід до захисту українських військовослужбовців", - сказав Порошенко.

Він також зазначив, що частина конфіскованих коштів має бути спрямована на будівництво реабілітаційного центру для воїнів АТО.

Водночас, наголосив Президент, дуже важливо, щоб частина коштів була використана на соціальний захист найменш захищених верств населення. "Причому ці кошти не мають бути проїдені, а вкладені в інфраструктуру, щоб довгі роки працювали на український народ. Це є відновлення справедливості. Це те, чого чекає від нас український народ після Революції гідності", - підкреслив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-