Держдеп дав роз'яснення щодо розміру зовнішньої підтримки США на наступний рік

Держдеп дав роз'яснення щодо розміру зовнішньої підтримки США на наступний рік

Укрінформ
Державний департамент США радить дочекатися оприлюднення повного бюджетного плану впродовж наступного місяця.

Про це йдеться у відповіді зовнішньополітичного відомства США на інформаційний запит Укрінформу щодо планів адміністрації відносно програм підтримки країн, які розвиваються.

"Бюджетний план на 2018 фіскальний рік, який був оприлюднений у березні, включав загальний рівень фінансування в запиті для програм Державного департаменту і USAID", - зауважили в Держдепі, очевидно маючи на увазі документ на 62 сторінках, представлений адміністрацією Трампа 16 березня.

У цьому документі, зокрема, йшлося, що президентський запит для Державного департаменту США та Агентства міжнародного розвитку США (USAID) на 2018 фінансовий рік передбачає всього $25,6 млрд. Ця сума є меншою на $10,1 млрд, або на 28% від бюджету відомства в 2017 році. При цьому фінансування конкретних програм зовнішньої підтримки США в документі не вказувалось.

"Крім тих показників, які були включені до бюджетного плану, ми не маємо додаткових подробиць відносно того, які програми будуть скорочені в рамках запиту на 2018 фіскальний рік. Більш детальна інформація буде доступна, коли буде представлений повний бюджет до кінця весни", - зазначили в Державному департаменті США.

Як повідомляв Укрінформ, в понеділок американське видання Foreign Policy оприлюднило документ, який підтвердив серйозні скорочення фінансування програм Держдепартаменту і USAID на підтримку країн, що розвиваються. Серед іншого, документ вказував на скорочення фінансування програми для України з нинішніх $570,940 до $177,880. У процентному еквіваленті заплановане скорочення становить 68,8%.

Водночас, як пояснив у коментарі Укрінформу екс-посол США в Україні Джон Гербст, така ініціатива адміністрації Трампа може бути не підтримана Конгресом Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-