Держдеп повідомив деталі розмови Порошенка й Тіллерсона

Держдеп повідомив деталі розмови Порошенка й Тіллерсона

Укрінформ
Президент України і держсекретар США обговорили в неділю подробиці візиту глави Держдепу до Москви, питання реформ в Україні, інцидент зі смертю спостерігача ОБСЄ та необхідність виконання "Мінська".

Про це йдеться в офіційному повідомленні Державного департаменту США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Держсекретар Тіллерсон зателефонував сьогодні українському президенту Петру Порошенку, щоб обговорити свою недавню поїздку в Москву і його меседж російському керівництву, що Сполучені Штати хоча й зацікавлені в поліпшенні відносин з Росією, дії РФ на сході України залишаються перешкодою для цього", - наголошується в документі.

Водночас, глава Держдепу "підкреслив важливість подальшого прогресу України в питаннях реформування та боротьби з корупцією".

Сторони також обговорили інцидент із загибеллю громадянина США у складі СММ ОБСЄ. При цьому було, зокрема, наголошено, що "цей трагічний інцидент підкреслює необхідність для всіх сторін, особливо підконтрольних Росії сепаратистських сил, негайно виконувати свої зобов'язання в рамках Мінських домовленостей".

Рекс Тіллерсон підтвердив тверду прихильність США суверенітету й територіальній цілісності України й запевнив, що "санкції проти РФ залишатимуться чинними, поки Росія не поверне контроль над Кримським півостровом Україні і не виконає в повному обсязі свої зобов'язання за Мінськими угодами".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-