Парубій розповів про найближчі плани щодо реформування Ради

Парубій розповів про найближчі плани щодо реформування Ради

Укрінформ
Верховна Рада України найближчим часом розгляне законопроект, який передбачає скорочення парламентських комітетів до 20 і їх співвідношення з міністерствами уряду.

Про це повідомив спікер ВР Андрій Парубій у четвер під час спільного брифінгу з координатором програми Європейського парламенту з підвищення інституційної спроможності Верховної Ради України Петом Коксом і колишнім головою Комітету Європарламенту у закордонних справах Елмаром Броком за підсумками проведених зустрічей щодо подальшого співробітництва ВР з Європарламентом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У реформуванні Верховної Ради ми вирішили йти методом малих кроків. Перший законопроект, який зараз внесено до Верховної Ради за підписом як керівника парламенту, так і голів фракцій, стосується того, щоб скоротити кількість комітетів парламенту до 20 і щоб вони співвідносилися з міністерствами уряду", - сказав Парубій

За його словами, цей законопроект уже включено до порядку денного наступних пленарних тижнів, тож є сподівання, що невдовзі депутати приймуть його у першому читанні. 

Голова Верховної Ради також поінформував, що наступним кроком у реформуванні парламенту буде голосування за законопрорект щодо розподілу комітетів між фракціями. "Ми плануємо, і невдовзі цей законопроект буде внесено до ВР, це методика нового справедливого розподілу комітетів між фракціями. Більшість фракцій підтвердили, що вони готові за цей метод голосувати, вони вважають його справедливим і правильним. Я думаю, що це буде другий крок реформування парламенту", - зазначив Парубій.

І, нарешті, ще одним кроком реформи ВР на найближчу переспективу, за словами керівника парламенту, має стати введення такої форми парламентської роботи, як дебати. Ці дебати планується проводити з актуальних суспільно-політичних питань і дебати з урядом. 

"Такі дебати можна буде провести з ініціативи Голови Верховної Ради чи 150 депутатів. Я думаю, що це буде наступний крок реформи", - зауважив Парубій.

За його словами, це невеликі, але важливі кроки реформи українського парламенту, які Верховна Рада намагатиметься здійснити найближчим часом.

"Я сподіваюся, що на цій сесії ми зможемо прийняти ці законопроекти у першому читанні, а можливо деякі з них і в цілому", - зазначив спікер. 

На сьогодні в українському парламенті діють 27 комітетів та Спеціальна контрольна комісія з питань приватизації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-