НАБУ не має потреби в повторному допиті Насірова

НАБУ не має потреби в повторному допиті Насірова

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро не має потреби в повторному допиті відстороненого від обов`язків голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Про це повідомляється на сторінці НАБУ у Facebook.

"У відповідь на запити ЗМІ щодо планів повторно допитувати відстороненого голову Державної фіскальної служби повідомляємо, що наразі цей допит є доцільним лише у разі, якщо підозрюваний сам зголоситься прийти і повідомити нові факти чи обставини, що стосуються надання розстрочень зі сплати ренти за надрокористування компаніям, задіяним у "газовій схемі Онищенка", - зазначили у відомстві.

У НАБУ повідомили, що під час допиту 17 березня Насіров не дав відповіді по суті на більш ніж половину запитань. "Не знаю", "пояснити не можу", "треба дізнатися в ДФС" — ось що чули детективи у відповідь на цілком конкретні питання.

"Таким чином, відмовляючись від конструктивної співпраці зі слідством та надання чіткої аргументації своїх дій та рішень, відсторонений керівник ДФС жодним чином не спростовує підозри слідчих. Натомість, у своїх публічних зверненнях він заявляє, що детективи Національного бюро не ставлять йому "питань по суті", чим свідомо вводить в оману громадськість", - зауважують у відомстві.

Правоохоронці зазначають, що заяви Насірова містять чимало іншої недостовірної інформації. Зокрема, він зазначає, що кримінальне провадження, учасником якого він є, буцімто розслідується вже два роки. Водночас у витязі з Єдиного реєстру досудових розслідувань, який він та його захист отримали для ознайомлення разом із клопотанням про обрання запобіжного заходу, вказано, що голова ДФС є учасником одного з багатьох епізодів злочину (ч. 2  ст. 364 Кримінального кодексу України "Зловживання владою та службовим становищем"), розслідування якого було розпочате 29 листопада 2016 року.

"Національне бюро має достатньо доказів незаконності рішень голови ДФС і в даний момент не потребує проведення повторних допитів підозрюваного, якщо він сам у них не зацікавлений", - резюмували у відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-