Меморандум з МВФ: Які

Меморандум з МВФ: Які "антикорупційні" зобов'язання взяла Україна

Укрінформ
Уряд України зобов'язався посилити на законодавчому рівні повноваження Національного антикорупційного бюро (НАБУ) протягом наступних двох місяців, а також створити до березня наступного року діючий Антикорупційний суд.

Про це йдеться в новому Меморандумі з питань економічної та фінансової політики між Україною і МВФ, оприлюдненому Фондом у вівторок, передає Укрінформ.

"Парламент прийме законодавство щодо посилення повноважень НАБУ до кінця травня 2017 року відповідно до пункту 36а Меморандуму з МВФ від 2016 року (новий термін для цього відкладеного наприкінці листопада 2016 структурного цільового показника)", - зауважується в документі.

При цьому український уряд взяв на себе відповідальність "підтримувати виняткові повноваження НАБУ з розслідування корупційних дій посадових осіб високого рівня". Для того, щоб стежити за прогресом в реалізації нормативно-правової бази в боротьбі з корупцією, НАБУ щоквартально оприлюднюватиме статистику, пов'язану з розслідуваннями корупції на високому рівні.

До кінця квітня 2017 року, Президент, парламент і Кабмін мають призначити по одному експерту для зовнішнього контролю Бюро, відповідно до статті 26.6 Закону про НАБУ.

Що стосується Антикорупційного суду, українська влада пообіцяла ближче до середини цього місяця представити відповідне законодавство в парламент з прогнозами, що він буде прийнятий до середини червня 2017 року.

"Це законодавство міститиме в собі положення, що забезпечуватиме бюджетну автономію й належну безпеку судової боротьби з корупцією та встановлюватиме процес відбору суддів для боротьби з корупцією", - зазначається в Меморандумі.

При цьому підкреслюється, що цей незалежний суд повинен мати авторитет з боку громадськості. Планується, що процес призначення суддів триватиме до середини січня наступного року, а сам Антикорупційний суд розпочне свою роботу наприкінці березня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-