Меморандум з МВФ передбачає пенсійну реформу в Україні з січня-2018

Меморандум з МВФ передбачає пенсійну реформу в Україні з січня-2018

Укрінформ
Верховна Рада України мусить ухвалити закон про пенсійну реформу до кінця поточного місяця, а сама реформа має набути чинності з початку 2018 року.

Про це йдеться у новому Меморандумі з питань економічної та фінансової політики між Україною і МВФ, оприлюдненому Фондом у вівторок, повідомляє Укрінформ.

"Для того щоб установити систему пенсійного забезпечення на стійку основу, створити стимули для працівників, забезпечити адекватні пенсії протягом тривалого часу, парламент до кінця квітня 2017 року ухвалить комплексну пенсійну реформу (новий термін для цього відкладеного наприкінці грудня 2016 структурного цільового показника), що набуде чинності 1 січня 2018 року", - зазначається в документі. 

При цьому визначаються конкретні характеристики пенсійної реформи в Україні. По-перше, це нові можливості для виходу на пенсію, з більш широким діапазоном пенсійного віку, з пропозицією значного ступеня вибору та залежно від загальної вислуги років, а також пенсійних пільг, які забезпечують стимули для більш тривалої зайнятості та виходу на пенсію пізніше.

По-друге, має бути збережено щонайменше 3% ВВП у довгостроковій перспективі, в тому числі за рахунок подовження ефективного стажу роботи при виході на пенсію. 

По-третє, необхідні гарантії того, що громадяни України матимуть пенсії, пропорційні їхнім вкладам і адекватні в реальному вираженні. 

Ця загальна система застосовуватиметься до всіх видів зайнятості за винятком обмеженого кола небезпечних професій. 

Крім того, український уряд зобов'язався нарощувати зусилля щодо розширення внесків у систему соціального забезпечення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-