Петренко заявив, що не чув про ротації в уряді

Петренко заявив, що не чув про ротації в уряді

Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко стверджує, що не чув про ротації у складі уряду.

Про це він заявив у інтерв'ю Europa Plus, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що стосується ротації, я поки що не чув про жодні ротації. Уряд працює у штатному режимі», - заявив Петренко, відповідаючи на запитання, чи плануються ротації в уряді у квітні, коли Кабмін має звітувати про свою діяльність.

Міністр також підкреслив, що зміна складу Кабміну - «це питання до українського парламенту».

«На сьогодні є коаліція, і, в принципі, ця коаліція є основою для уряду. Якщо ми будемо мати можливість ухвалювати в парламенті потрібні для країни закони, тоді парламент є дієздатним. Якщо така буде проблема, що закони не будуть прийматися, тоді треба буде сідати за стіл переговорів учасникам коаліції і ухвалювати відповідні рішення», - вважає керівник Мін'юсту.

Він також наголосив, що чинний уряд сформував стратегічний і операційний плани роботи на наступні 3 роки. За словами Петренка, в Україні існує «дуже погана практика», що кожен уряд приходить на рік.

«Всі почуваються такими тимчасовими людьми і сидять «на чемоданах». Неможливо зробити якусь інституційну реформу за рік. Тому дуже добре, що ці останні 3 роки, в принципі, кожен з урядів продовжує ту політику, десь краще, десь гірше в якихось сферах», - зазначив міністр.

За його словами, не має значення, чи дадуть уряду імунітет у квітні, коли Кабмін має звітувати про результати своєї діяльності.

«Поки є така можливість, кожен член уряду має максимально використовувати цей час для того, щоб робити незворотні зміни - ті зміни, які потім неможливо просто одним рішенням скасувати. Це стосується і адмінпослуг, це стосується судової реформи, це стосується антикорупційної реформи», - зауважив міністр юстиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-