Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Історії кохання від проекту «Шлюб за добу»

Історії кохання від проекту «Шлюб за добу»

Блоги
Укрінформ
Кожна пара, яка вирішує зареєструвати шлюб за пришвидшеною процедурою, має свою історію кохання, свої потреби

Сьогодні найвищою цінністю для кожного є час! Його неможливо повернути. Це безцінний ресурс. Сучасність вимагає вміння раціонально та грамотно розпоряджатись власним часом.

Завдання держави максимально спростити та покращити життя громадян. Для цього необхідно забезпечити отримання якісних адміністративних послу. Зокрема  у сфері державної реєстрації було вирішено надати вибір для кожного українця у реалізації його права на шлюб. Наразі Мін`юст створив альтернативу: чекати спливу 30-денного терміну для створення родини, або забути про  безглузді радянські норми та скористатись послугою «Шлюб за добу».

Тенденція показує, що попит на пришвидшену процедуру одруження зростає кожного дня. На сьогодні зареєструвати експрес-шлюб  встигли  понад 12 000 українців та іноземних громадян.

Сьогодні хочу розповісти  історії тих, хто не хотів або не міг чекати місяць аби узаконити стосунки. Це історії щирого кохання реальних українців, які стали учасниками проекту «Шлюб за добу».

Історія 1

Їх розлучила війна. Вони познайомились напередодні проведення Антитерористичної операції. Спочатку друзі, а згодом вже не уявляли життя один без одного. Але так склалась доля - він вирішив захищати Батьківщину, боронити її, стояти пліч-о-пліч зі своїми побратимами. Вона чекала на нього. Довгоочікувана відпустка на декілька діб – і він робить їй пропозицію. Звісно, що «так», вона ж життя свого без нього не тямить. Але чекати 30 днів!? В них немає стільки часу. Вони не будуть купувати «липових» довідок у лікарів, вони абсолютно прозоро та чесно скористаються послугою «Шлюб за добу».

Історія 2

Почуття цієї пари були перевірені часом. Їх життя склалося так, що в 70-х роках молоді закохані так і не змогли узаконити свої відносини. Їх кохання розділив океан. Йому довелося поїхати до Америки, вона лишилася в Україні, але ж почуття сильніші за обставини та час.

І ось після 40 років розлучення вони знову зустрілися! Їм вже майже дев’яносто. У рамках пілотного проекту «Шлюб за добу» вони нарешті стали чоловіком і дружиною.

Історія 3

Познайомились, як це часто буває, у мережі. Декілька фото та ім’я – все, що знали один про одного. Кожного дня нехай разом, але не поряд. Постійне листування e-mail та нарешті очікувана роками зустріч. Чекати далі? Навіщо? Вони достатньо довго чекали, а завдяки пілоту «Шлюб за добу» узаконили свої почуття без зайвої бюрократії та паперів за 24 години.

Історія 4

Історія цієї пари доводить, що  кохання не має ні географічних, ні ментальних меж. Познайомились вони випадково, мали лише декілька годин для спілкування та і цього виявилось досить аби зрозуміти - вони створені один для одного. Та він живе у Франції, а вона  - українка. Листування он-лайн, постійні перельоти аби побачитись бодай на день. Так тривало два довгих роки, але далі чекати не стали. Вирішили узаконити відносини та зареєструвати шлюб за добу.

Історія 5

Вони жили разом багато років, виховували 6-річну доньку та були цілком щасливі. Лише у  компанії друзів ніяковіли, коли питали про річницю весілля, бо він колись так і не наважився, а далі було не до цього. Зайвий клопіт, паперова тяганина, ще й чекати майже місяць. «От якби швидко, за добу» - думав він. Тому як тільки з’явився пілот, вони  скористались послугою «Шлюб за добу» одними з перших. Відтепер він, вона та донечка  - офіційна сім`я!

Кожна пара, яка вирішує зареєструвати шлюб за пришвидшеною процедурою, має свою історію кохання, свої потреби. І ми помічаємо, що тенденція попиту на дану послугу зростає з арифметичною прогресією. І чим затребуванішою стає послуга, тим більше територіальне охоплення.

На сьогодні у 35 населених пунктах, серед яких міста і селища усієї країни, функціонує понад  35 суб’єктів, які зареєструють ваш шлюб без черг, хабарів та зайвої втрати часу!

Павло Мороз, заступник міністра юстиції України

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-