Нардепи ставляться до засідань Погоджувальної ради, як до ток-шоу - КВУ

Нардепи ставляться до засідань Погоджувальної ради, як до ток-шоу - КВУ

Укрінформ
Народні депутати витрачають до 85% часу своїх виступів на засіданнях Погоджувальної ради голів парламентських комітетів і фракцій на взаємні звинувачення та коментування актуальних суспільно-політичних подій.

Такий висновок зроблено Комітетом виборців України, який у межах проекту "Дослівно" проаналізував виступи лідерів фракцій на Погоджувальних радах в січні-лютому 2017 року. 

"Середньостатистичний виступ очільників фракцій на Погоджувальній раді мало чим відрізняється від того, що вони говорять на ефірі будь-якого з політичних ток-шоу. Враховуючи, що засідання Погоджувальної ради транслюють телеканали з мільйонною аудиторією, для політиків це - черговий привід заявити про себе", – зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

Згідно з дослідженням, 85% часу своїх виступів політики витрачають на взаємні звинувачення та озвучення позиції щодо актуальних подій. Лише 15% часу йде на обговорення теми засідання.

Так, на Погоджувальній раді 20 лютого лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко половину виступу присвятила питанню звільнення Володимира Гройсмана з посади Прем'єр-міністра та питанню продажу землі. Лідер Радикальної партії Олег Ляшко понад 70% часу говорив про торгову блокаду ОРДЛО та коментував заяву екс-радикала Андрія Артеменка. При цьому на порядку денному стояли питання паливно-енергетичного сектору, правоохоронної діяльності та банківської сфери. 

Відповідно до закону "Про Регламент Верховної Ради України" Погоджувальна рада є консультативно-дорадчим органом, що займається організаційними питаннями роботи Верховної Ради. Це включає розгляд та ухвалення пропозицій щодо календарного плану роботи сесії, тижневого порядку денного пленарних засідань, узгодження плану законопроектної роботи тощо.

Засідання Погоджувальної ради відбуваються по понеділках у пленарні тижні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-