Дещиця: За інцидентом у Луцьку стоїть Росія

Дещиця: За інцидентом у Луцьку стоїть Росія

Укрінформ
За обстрілом з гранатомета Генконсульства Польщі в Луцьку стоїть Росія.

Про це перед будинком МЗС Польщі у Варшаві заявив журналістам посол України в Польщі Андрій Дещиця, якого у зв'язку з інцидентом викликано до польського зовнішньополітичного відомства, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Зараз ведеться слідство і в даний момент Служба безпеки України і Національна поліція ведуть слідство у Луцьку. За цим стоять сили, які не зацікавлені у хороших українсько-польських відносинах. Без сумніву, це - Росія”, - заявив Дещиця.

Він наголосив, що інцидент у Луцьку є “атакою на українсько-польські відносини, які розвиваються дуже добре”.

“Видно, замало було атак на пам'ятники. Це не допомогло посварити українців і поляків і зараз - нова фаза, фаза атак на консульства, на дипломатичні відносини”, - заявив Дещиця.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 29 березня на четвертому поверсі адміністративного приміщення Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку стався вибух. За попередніми даними, причиною став постріл з гранатомета РПГ-26. Жертв унаслідок вибуху немає. На місці працюють слідчо-оперативні групи СБУ та поліції. Слідство розглядає декілька версій інциденту, в тому числі й терористичний акт.

З початку цього року в Україні сплюндровано чи пошкоджено кілька польських пам'ятників, зокрема двічі у Гуті Пеняцькій на Львівщині, а також у Биківні під Києвом. Водночас упродовж 2015-2016 років на півдні Польщі знищено або пошкоджено більше 10 українських місць пам'яті. В жодному з випадків вандалів не було затримано. Проте інформація про випадки руйнувань дуже часто першою з'являлася в російських ЗМІ, що дає підстави стверджувати, що ці акти вандалізму координуються з Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-