Посол України висловив протест через вояж киргизького депутата у Крим

Посол України висловив протест через вояж киргизького депутата у Крим

Укрінформ
Посол України в Киргизькій Республіці Микола Дорошенко висловив протест офіційному Бішкеку через поїздку місцевого депутата до окупованого Криму.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні висловив дипломатичний протест МЗС Киргизької Республіки в зв’язку з неузгодженою з Україною поїздкою до Криму депутата Жогорку Кенеша (парламенту - ред.), представника Соціал-демократичної партії Киргизстану Марата Аманкулова. Закликав поважати суверенітет і територіальну цілісність України, роз’яснив, що Крим – це Україна і що існують правила в’їзду/виїзду з окупованої території Автономної Республіки Крим, підкреслив, що порушники будуть притягнуті до кримінальної / адміністративної відповідальності відповідно до законодавства України", – написав Дорошенко.

Дипломат висловив сподівання, що киргизька влада вживатиме відповідних заходів, однак додав, що, вочевидь, "чергового візиту в киргизьке МЗС не уникнути" у зв’язку з нещодавньою поїздкою в Крим ще одного політика республіки - Ірини Карамушкіної.

Посол також розмістив правила перетину кордону АРК для іноземних громадян.

Водночас глава прес-служби парламенту Киргизстану повідомив "Радіо Свобода", що, можливо, окремі депутати і зробили візит до Криму, але офіційно ніхто не відвідував півострів.

За інформацією ЗМІ, киргизькі депутати з 18 по 21 березня брали участь в заходах в анексованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-