Інформація про вояж українських політиків у Крим не підтвердилася - СБУ

Інформація про вояж українських політиків у Крим не підтвердилася - СБУ

Укрінформ
Служба безпеки України перевірила інформацію щодо перебування у Криму політиків з європейських та інших країн, які прибули на запрошення окупаційної влади "святкувати" третю річницю псевдореферендуму.

Про це повідомила кореспонденту Укрінформу речниця СБУ Олена Гітлянська.

"З’ясувалось, що на території АР Крим незаконно перебувають чотири громадянина Сербії та один громадянин Чехії. СБУ ухвалила рішення про заборону їм в'їзду в Україну терміном на п’ять років. Інформація щодо громадян України у цій делегації на даний час не підтвердилась", - повідомила вона.

Як відомо, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов 19 березня дав доручення СБУ підготувати і подати на розгляд РНБО України перелік офіційних осіб з Європарламенту, а також політиків з країн Європейського Союзу, СНД і Латинської Америки, які, за повідомленнями російських ЗМІ, прибули з триденним візитом до анексованого Криму. За словами Турчинова, у разі підтвердження цієї інформації на засіданні РНБО України розглядатиметься питання щодо запровадження проти них санкцій.

Турчинов зауважив, що перевірці підлягає також інформація щодо участі у цій пропагандистській акції українських громадян, і у разі підтвердження їх перебування у Криму, мають бути відкриті кримінальні провадження відповідно до чинного законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-