СБУ перевірить інформацію про приїзд до Криму європейських та українських політиків

СБУ перевірить інформацію про приїзд до Криму європейських та українських політиків

Укрінформ
Служба безпеки України має проаналізувати інформацію щодо перебування у Криму політиків з європейських та інших країн для запровадження проти них санкцій. 

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба РНБО.

«СБУ має підготувати і подати на розгляд РНБО України перелік офіційних осіб з Європарламенту, а також політиків з країн Європейського Союзу, СНД і Латинської Америки, які, за повідомленнями російських ЗМІ, прибули з триденним візитом до анексованого Криму», - сказав Турчинов.

За його словами, в разі підтвердження цієї інформації на засіданні РНБО України розглядатиметься питання щодо запровадження проти них санкцій.

«Окрім того, перевірці підлягає також інформація щодо участі у цій пропагандистській акції українських громадян, і в разі підтвердження їх перебування у Криму мають бути відкриті кримінальні провадження відповідно до чинного законодавства», - підсумував Турчинов.

Раніше російські ЗМІ повідомили про прибуття до Криму з триденним візитом делегації європейських політиків.

15 квітня 2014 року набув чинності Закон України від № 1207-VII «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» (зі змінами і доповненнями, внесеними Законом України від 6 травня 2014 року № 1237-VII), який визначає статус території України, тимчасово окупованої внаслідок збройної агресії Російської Федерації (Автономна Республіка Крим та місто Севастополь), встановлює особливий правовий режим на цій території, визначає особливості діяльності в умовах цього режиму, додержання та захисту прав фізичних та юридичних осіб. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-