Україна рано чи пізно буде в Євросоюзі - посол Іспанії

Україна рано чи пізно буде в Євросоюзі - посол Іспанії

Укрінформ
Із тим потенціалом, який має Україна, вона зробить все для того, щоб стати процвітаючою країною і вступити в Європейський Союз.

Про це під час засідання прес-клубу «Дипломати без краваток» в Укрінформі заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Іспанія в Україні Херардо Бугайо Оттоне.

«Якщо Україна зробить усе добре, так, як вона має зробити, і буде процвітаючою, чесною державою з верховенством права, то Україна не має іншого шляху, як ввійти в той Євросоюз, який, ми не знаємо, який він на той час буде, і з якою структурою, як виглядатиме. Те, що я говорю про Україну, так само стосується всіх інших країн. Тобто тут треба вести війну за серця і за уми. Треба працювати. Я впевнений, що Україна з тим потенціалом, який вона має, обов'язково все це зробить. Але зробить не для того, щоб ввійти в ЄС, а для свого блага. І тоді обов'язково Україна раніше чи пізніше буде в Євросоюзі», - зазначив посол Іспанії.

Він зауважив, що коли Україна підписувала Угоду про асоціацію, то в документі не йшлося про те, що вона має стати членом Євросоюзу.

«Зараз ніхто не знає абсолютно чітко, якою буде структура Європейського Союзу», - зазначає іспанський дипломат, підкреслюючи, що нині країни ЄС, котрі є його ядром, пропонують йти вперед і розвиватися. 

«Але тут виникає тема пропаганди, роз'яснення того, що відбувається, бо головне зараз - визначення самоідентифікації Європи і визначення наших цінностей. Це є зараз головним питанням», - зазначив посол Іспанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-