ЄСПЛ за 20 років розглянув більше 67 тисяч заяв проти України

ЄСПЛ за 20 років розглянув більше 67 тисяч заяв проти України

Укрінформ
Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) від початку набуття чинності для України Європейської конвенції з прав людини у 1997 році розглянув більше 67 тисяч заяв проти нашої держави.

Про це заявила заступник голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко у середу під час круглого столу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна є членом Ради Європи понад 20 років, починаючи з 1995 року. У 1997 році для України набула чинності Європейська конвенція з прав людини. За цей період часу Європейський суд розглянув більше 67 тисяч заяв проти України", - зазначила Литвиненко.

За її словами, виконання рішень, в яких Європейський суд визнав порушення державою прав заявника, далеко не завжди обмежується грошовою компенсацією.

"Дуже часто головним зобов'язанням є провести ефективне розслідування або переглянути справу, або змінити закон чи практику правозастосування", - зауважила представник Ради Європи.

Литвиненко підкреслює, що "у багатьох справах проти України були виявлені численні порушення, тобто вади національного застосування чи практики вказують на системні порушення прав людини". 

"Безумовно, виконання всіх цих рішень вимагає чітких та скоординованих зусиль представників законодавчої, виконавчої та судової гілок влади", - зазначила Литвиненко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-