Порошенко: Формат війни на знищення, який нав’язує опозиція, неприйнятний

Порошенко: Формат війни на знищення, який нав’язує опозиція, неприйнятний

Укрінформ
Формат війни на знищення, який нав’язує владі опозиція, є неприйнятним. Дуже важливо не допустити тих трагічних прорахунків, які прирекли на невдачу Українську революцію 1917-1921 років.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у своєму зверненні з нагоди відзначення 100-річчя початку Української революції 1917–1921 років, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Опозиція пропонує, я би навіть сказав нав’язує, владі формат війни на взаємне знищення. Я ніколи не пристану на таку пропозицію. Всередині країни для мене всі політичні сили, -  незалежно від того, при владі вони чи в опозиції, - є партнерами в розбудові незалежної, європейської, демократичної держави”, - заявив він.

Президент іще раз нагадав, що не допустить дострокових парламентських виборів, у яких зацікавлений російський агресор. “Оскільки, відповідно до Конституції, рішення про дострокові парламентські вибори і про розпуск парламенту приймає виключно Президент України, хочу ще раз наголосити: дострокових парламентських виборів, у яких насамперед зацікавлена Росія, я не підтримую. А отже - їх не буде”, - сказав він.

Глава держави наголосив на важливості єдності для просування реформ у країні. “Як Президент я пройшов свій екватор, парламент до нього наближається. Не так вже й багато часу до планових виборів. У нас є два роки для того, щоб на основі досягнутої макрофінансової та макроекономічної стабілізації утримати і прискорити відновлене економічне зростання, зробити перші результати реформ відчутними для якомога ширшого кола українців", - сказав Порошенко.

Сьогодні, як і 100 років тому, Україна захищає свою незалежність від російського агресора. У цій війні слід пам’ятати, до чого призводить розбрат, і не допустити тих трагічних прорахунків, які прирекли на невдачу нашу революцію 1917-1921 років. Головним із них були внутрішні незгоди в умовах зовнішньої агресії, підкреслив глава держави.

“Пам’ятаймо як отченаш: тільки коли ми єдині – нас не здолати. Пам’ятаймо мудрість древніх: мужність творить перемогу, єдність творить непереможених. Пам’ятаймо українську пісню-молитву: “В єдності – сила народу, Боже, нам єдність подай!”. Слава Україні!” - заявив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-