Порошенко: Закон про окуповані території фактично подарує Донбас Путіну

Порошенко: Закон про окуповані території фактично подарує Донбас Путіну

Оновлено
Укрінформ
Президент Петро Порошенко заявляє, що треби прийняти закон, який сприятиме поверненню окупованих територій в Україну, а не розкидатися землями.

Про це заявив Президент України в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До чого призведе прийняття закону про окуповані території? Відрізати ці території, стіну побудувати і подарувати їх Путіну. Бо якщо Україна сама приймає це законодавство, то це означає, що там не може працювати спеціальна моніторингова місія ОБСЄ, "мертва зона", - сказав він.

За словами Президента, у такому випадку жодна міжнародна присутність на ОРДЛО не буде забезпечена.

"Немає ОБСЄ, немає санкцій, бо Україна сама відмовилася від цих територій, назвавши їх окупованими і відбудувавши стіну, немає механізму їх повернення. Це – подарунок Путіну і легітимізації російської присутності на цих територіях", - підкреслив Порошенко.

Натомість глава держави запропонував підготувати, розглянути та прийняти закон про відновлення територіальної цілісності України, який відповідає національним інтересам нашої держави. "Моя принципова позиція, разом з політичними силами у парламенті, полягає в іншому – ми маємо прийняти закон, який забезпечить повернення українського суверенітету на Донбасі. І це буде базуватися на Мінських угодах", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-