Мінгареллі пояснив важливість антикорупційних судів для відносин України з ЄС

Мінгареллі пояснив важливість антикорупційних судів для відносин України з ЄС

Укрінформ
Уповільнення боротьби з корупцією в Україні, зокрема зволікання зі створенням системи незалежних антикорупційних судів, вплине на відносини між Україною та Євросоюзом.

Про це заявив голова представництва Європейського Союзу в Україні Х'юг Мінгареллі в інтерв'ю “РБК-Україна”

“Ми будемо продовжувати вважати, що боротьба з корупцією вимагає створення нових антикорупційних судів. Всім відомо, що велика кількість українських суддів не є незалежними. І якщо українська влада дійсно хоче забезпечити верховенство права в країні, як вона про це заявляє, то в цьому випадку вона муситиме створити антикорупційні суди. Без цього не обійтися”, - сказав він.

Мінгареллі наголосив, що уповільнення боротьби з корупцією є неприпустимим. “Очевидно, якщо боротьба з корупцією уповільниться, це вплине на наші відносини. Ми будемо менш активними у наших відносинах з Україною. І вони не будуть такими сильними без рішучої боротьби з корупцією. До того ж, це також матиме вплив на бажання наших підприємств інвестувати в Україну”, - заявив голова представництва ЄС.  

Водночас він назвав досягненням створення протягом 2 років нових інституцій - НАБУ, НАЗК і САП.

“Це серйозне досягнення. Без сумніву, можна відзначити неабиякий прогрес у боротьбі з корупцією. Тепер необхідно, щоб ці інституції отримали усі необхідні ресурси для свого функціонування. А завершити цю роботу слід, створивши нові антикорупційні суди. І ми повністю підтримуємо українську владу у виконанні цього надзвичайно амбітного завдання, що означатиме становлення верховенства права в Україні. Те, що голова ДФС перебуває в СІЗО, є свідченням цього значного прогресу в боротьбі з корупцією”, - підкреслив Мінгареллі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-