Україні досі потрібна летальна зброя з Канади - посол

Україні досі потрібна летальна зброя з Канади - посол

Укрінформ
Україна потребує канадського озброєння та супутникових зображень для належного захисту власної територіальної цілісності та суверенітету.

Про це заявив посол України в Канаді Андрій Шевченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нам потрібна і летальна зброя, і дані супутникової розвідки – в цьому плані нічого не змінилося із 2014-ого року, коли ми вперше звернулися із таким запитом. А нещодавнє загострення на Сході лише підтвердило цю потребу», - сказав Шевченко.

Він додав, що очікує врешті почути ствердну відповідь від Канади на звернення щодо поставок зброї. «Нам ніколи не казали «ні» і ми досі сподіваємося почути «так». Для того, аби отримати зброю та все необхідне обладнання, ми намагаємося бути винахідливими», - зазначив посол.

За його словами, Україна сподівається отримати зброю від різних партнерів по НАТО. «Ми сподіваємося, що наші партнери по НАТО та всьому вільному світу допоможуть нам захистити себе і отримати належну зброю», - наголосив Шевченко.

Як повідомляв Укрінформ, в понеділок уряд Канади оголосив про своє рішення на два роки, до 31 березня 2019 року продовжити військову тренувальну місію UNIFIER в Україні. У рамках цієї операції близько 200 канадських військових інструкторів із позаминулого року проводили заняття з українськими військовослужбовцями на Яворівському та Кам’янець-Подільському полігонах. При цьому у Оттаві проігнорували запит України на передачу летального оборонного озброєння та даних супутникової розвідки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-