Посол Євросоюзу похвалив НАБУ і САП за роботу

Посол Євросоюзу похвалив НАБУ і САП за роботу "в останні дні"

Укрінформ
Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі заявив, що Національне антикорупційне бюро (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) роблять важливу роботу, особливо останніми днями.

Про це повідомляється у Твіттері Представництва ЄС в Україні.

"НАБУ і САП роблять важливу роботу, особливо останніми днями; приємно бачити, коли суди вдаються до дій", - зазначив Мінгареллі.

За його словами, боротьба з корупцією - головний виклик, задля цього Україна потребує спеціалізованих антикорупційних судів.

Посол ЄС висловив переконання, що нові антикорупційні органи в Україні повинні діяти незалежно, адже на кону - майбутнє верховенства права.

На думку Мінгареллі, також важливо, що майбутній аудит Національного антикорупційного бюро проводитимуть незалежні фахівці.

Напередодні у посольстві Сполучених Штатів Америки в Україні заявили, що вважають необхідність створення в Україні антикорупційного суду очевидною.

Як повідомляв Укрінформ, у парламенті зареєстровано законопроект про створення Антикорупційного суду, який розглядатиме справи НАБУ і САП. У НАБУ сподіваються на створення Антикорупційного суду до кінця 2017 року.

Натомість голова Верховного суду України Ярослав Романюк вважає, що Антикорупційний суд є зайвою ланкою в судовій системі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-