Затримавши Насірова в НАБУ довели, що готові боротися з корупцією - Шабунін

Затримавши Насірова в НАБУ довели, що готові боротися з корупцією - Шабунін

Укрінформ
Вперше в історії України підозру отримав чиновник високого рівня - голова Державної фіскальної служби України. В свою чергу, затримавши Романа Насірова в НАБУ довели, що вже зараз готові протидіяти корупції.

Таку думку в ефірі телеканалу ZIK висловив голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

"Попри затримання Насірова, до Антикорупційного бюро нині звучить ряд претензій. Говорять про те, що підозру вручили йому в кінці робочого дня, але у КПК є чітко вказано, що підозра вручається в день її підписання прокурором, - так і було. Адже наступного дня підозру необхідно було б переписувати. Тоді вже і Насіров міг би бути за межами України. Була ще одна претензія, що підозра була вручена після 22:00 години, натомість, вручення підозри є процесуальною, а не слідчою дією", - зазначив Шабунін.

Нині справу Насірова розглядає Солом'янський районний суд Києва. Але той факт, що там і досі не обрали запобіжний захід - лобіювання інтересів Насірова.

"Зараз у суді відбувається наступне: спроба затягти прийняття рішення по справі, за якою спостерігає увесь світ. Таким чином, дискредитується один із ключових інститутів держави - суд. Тому нині стоїть питання до судді, яка не прийшла на роботу, щоб натиснути одну клавішу по розподіленні суддів. Вона просто не захотіла цього зробити. Це конкретний саботаж з її сторони, тому варто подумати про притягнення і її до кримінальної відповідальності", - каже Шабунін.

Він запевняє, що вже зараз давати оцінку по справі Насірова недоцільно - вірити потрібно лише перевіреним фактам та джерелам: "Можна багато чого придумувати, проте, кримінальний процес, це, перш за все - документи. Якщо у НАБУ заявили, що корупція була, то має бути доказ. Тому варто наполягати, щоб цирк у суді припинили та щоб суспільству публічно показали доказову базу по справі Насірова".

Нагадаємо, Роман Насіров підозрюється у зловживанні владою та розкраданні понад 2 млрд грн. з держбюджету. Нині справа перебуває у суді, де Насірову оберуть міри запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-