Спостерігачі ОБСЄ на сході України стикаються з погрозами і обмеженнями – Хуг

Спостерігачі ОБСЄ на сході України стикаються з погрозами і обмеженнями – Хуг

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні стикається з обмеженнями під час виконання завдань на сході України, які на непідконтрольних уряду країни територіях мають агресивний та загрозливий характер.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі заявив перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг.

«Попри те, що СММ готова здійснювати патрулювання завжди та всюди, трапляються випадки, коли сторони відмовляють місії в забезпеченні безпечного та безперешкодного доступу. Внаслідок цього ми можемо побачити і почути далеко не все, особливо з огляду на обмеження, з якими ми стикаємося по обидва боки від лінії зіткнення, зокрема в непідконтрольних уряду України районах, де такі обмеження мають агресивний, нав’язливий та загрозливий характер», - розповів Хуг.

Він зазначив, що спостерігачі ОБСЄ бачать, «ймовірно, лише верхівку айсберга, за якою можна судити про реальну ситуацію в зоні конфлікту».

Перший заступник голови СММ також наголосив, що свободу пересування міжнародних спостерігачів у зоні відповідальності обмежують маже щоденно. Хуг навів приклад, що лише у середині лютого таких випадків сталося 33, з яких 27 мали місце в непідконтрольних уряду районах.

«Іноді ці обмеження супроводжуються застосуванням сили або погрозами. І від них потерпають не лише наші колеги; обладнання місії також зазнає пошкоджень», - заявив перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-