Ситник показав схеми, щодо яких оголошено підозру Насірову

Ситник показав схеми, щодо яких оголошено підозру Насірову

Документ
Укрінформ
На сьогодняшній день складено протокол про затримання відносно пана Насірова.

Голові ДФС оголошено про підозру, розповів на брифінгу в Укрінформі директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.

"Всі дії детективів і прокурорів були законні, запобіжний захід погоджено з прокуратурою," - підкреслив він, зауваживши, що в ЗМІ поширилися багато "маніпуляцій" навколо затримання Насірова. Прокуратура наполягатиме на відстороненні голови ДФС.

Суть звинувачення полягає в тому, що фірмам Онищенка надавалися безпідставні відстрочки щодо уплати податків, пояснив Ситник.

Документ на весь екран дивіться тут

Документ на весь екран дивіться тут

Як повідомляв Укрінформ, 2 березня детективи Національного антикорупційного бюро України на виконання доручення прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури вручили Насірову повідомлення про підозру. Він підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Слідство вважає, що Насіров протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата України Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних та територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Втім адвокати Насірова заперечили вручення підозри, назвавши це незаконним. За їх словами, той момент Насіров був без свідомості. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-