Насірову у «Феофанії» роблять операцію - адвокат

Насірову у «Феофанії» роблять операцію - адвокат

Укрінформ
Голові Державної фіскальної служби України Роману Насірову, якого відучора намагаються затримати детективи НАБУ, в клінічній лікарні «Феофанія» роблять операцію.

Про це в п'ятницю в прямому ефірі телеканалу «112 Україна» повідомила кореспондент, яка перебуває в лікарні, де наразі перебуває голова ДФС України Роман Насіров, пославшись на його адвоката.

«Кілька хвилин тому адвокат нам повідомив, що стан Романа Насірова погіршився, і він зараз перебуває в операційній, йому роблять операцію», - сказала вона.

При цьому кореспондент уточнила, що ця інформація від адвоката поки не підтверджена.

Водночас вона повідомила, що у свою чергу детективи НАБУ, які чергують під відділенням в лікарні «Феофанія», де перебуваає Насіров, зазначили що «його планують, намагаються перевести в інше відділення».

Як повідомляв Укрінформ, 2 березня детективи Національного антикорупційного бюро України на виконання доручення прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури вручили Насірову повідомлення про підозру. Він підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Слідство вважає, що Насіров протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата України Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних та територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Спеціалізована антикорупційна прокуратура має намір клопотати про обрання для Насірова запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення його від посади.

Водночас адвокати Насірова стверджують, що вручення підозри голові ДФС не має законної чинності, оскільки співробітники НАБУ нібито вручили підозру їхньому клієнту, коли він уже був непритомний, а отже вручення підозри є незаконним. Адвокати також повідомили, що в Насірова діагностували інфаркт.

Насіров перебуває в лікарні «Феофанія» відучора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-