Габріель підтримує посилення спостережної місії ОБСЄ на Донбасі

Габріель підтримує посилення спостережної місії ОБСЄ на Донбасі

Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель вважає розумною ідею посилення спостережної місії ОБСЄ на Донбасі і підтримує її технічними засобами.

Про це він заявив під час брифінгу в Києві у четвер, відповідаючи на питання журналістів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Було запитання, якими є нові ініціативи. Я вважаю розумною ідею Павла Клімкіна ще раз подумати над питанням про те, яким чином можна посилити місію ОБСЄ на Донбасі», - сказав Габріель.

Він додав, що на підтримку цієї ідеї під час нинішнього візиту німецька сторона привезла три камери для спостереження за ситуацією на лінії розмежування і все технічне оснащення для документації порушень, щоб з'ясувати «хто, яким чином порушує режим тиші і перемир'я».

«Я гадаю, що це те, чим ми повинні були б зайнятися наступними днями і тижнями», - сказав міністр закордонних справ Німеччини.

Він повторив, що Німеччина залишається вірною своїм обіцянкам про допомогу і підтримку Україні.

За його словами, під час розмов з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, сторони постійно зверталися до теми як досягти перемир'я на сході України, припинення вогню і розвести озброєні формування чи війська.

Габріель констатував, що, на жаль, у минулому відбувалося так, що попри домовленості Тристоронньої контактної групи цього вдавалося досягти лише на короткий час.

Міністр закордонних справ ФРН зауважив, що інколи у німців складається враження, що цей конфлікт відбувається «ніби на периферії Європи».«А це все відбувається практично в центрі Європи, причому ці події стосуються не лише України або Донбасу, вони стосуються усіх нас у Європі, бо ми бачимо, наскільки крихким є мир, до якого ми, схоже, всі звикли», - зазначив Габріель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-