Петренко пропонує оцінювати роботу НАЗК щороку

Петренко пропонує оцінювати роботу НАЗК щороку

Укрінформ
Після внесення змін до закону «Про запобігання корупції» не виключена зміна керівного складу Національного агентства з питань запобігання корупції.

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко журналістам у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я не виключаю, я думаю, що це було б логічно по результатах двох років роботи дати оцінку чинному складу НАЗК. Але це рішення буде прийматися депутатами. І залежно від того, який буде формат визначений нового інституційного органу, таким чином буде і прийматися рішення по персональному складу», -  зазначив Петренко, відповідаючи на уточнення щодо можливої зміни керівного складу НАЗК після змін до закону «Про запобігання корупції». 

Міністр наголосив на необхідності  переформатування НАЗК, щоб цей орган «був одноособовим, щоб був керівник, який несе відповідальність і підзвітний українському парламенту і українському уряду, і треба вводити інститут зовнішнього аудиту». 

«Тобто кожен рік незалежні аудитори, які  визначатимуться за принципом, як це відбувається в НАБУ, будуть давати оцінку роботі даного органу. І якщо ця оцінка буде негативна, тоді повинна бути можливість змінювати відповідних осіб, які працюють у цьому органі», -  зазначив міністр.

За його словами, нині такі законодавчі можливості відсутні.

«Тому ми цю ситуацію виправимо. Ми на це маємо моральне право і обов'язок, тому що я є одним із співавторів закону «Про запобігання корупції». Тому треба ті помилки, які були допущені при ухваленні цього закону, виправляти.  І це нормальна практика», -  зазначив Петренко.

Окрім того, міністр юстиції підкреслив, що після закінчення другої хвилі декларування необхідно буде ухвалити «якісь інституційні рішення». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-