США в ООН закликали Росію припинити вогонь на Донбасі

США в ООН закликали Росію припинити вогонь на Донбасі

Укрінформ
Сполучені Штати наголошують на необхідності повної імплементації Мінських угод та закликають Росію і підтримуваних нею сепаратистів розпочати з припинення вогню на сході України.

Про це заявив під час засідання Ради Безпеки ООН у вівторок міністр-радник американської делегації Крістофер Клейн, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми продовжуємо підтримувати Мінські угоди та їх повну імплементацію як кращий шлях для розв'язання конфлікту в східній України", - наголосив представник США при ООН.

Клейн також закликав Росію і сепаратистські сили, які та підтримує, "негайно почати дотримуватись режиму припиненням вогню, вивести всю важку зброю й забезпечити повний та безперешкодний доступ до спостерігачів ОБСЄ".

Американський представник також засудив погрози минулої п'ятниці спостерігачам ОБСЄ та захоплення безпілотного літального апарату СММ об'єднаними російсько-сепаратистськими силами.

"Вкрай важливо, щоб ці сили припинити свої напади на цивільну інфраструктуру, в тому числі на станцію фільтрації води в Донецьку", - заявив представник США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-