Кремль не зможе посварити Братиславу й Київ - словацький експерт

Кремль не зможе посварити Братиславу й Київ - словацький експерт

Укрінформ
Скоординовані російськими кураторами акції проти України в Польщі не зможуть знайти застосування в Словаччині, проте загроза антиукраїнських провокацій зберігається.

Таку думку в коментарі власному кореспонденту Укрінформу висловив словацький політолог, президент Інституту суспільних проблем (Братислава) Григорій Месежніков.

"Антиукраїнські акції, які відбуваються в Польщі, звичайно ж, зрозумілі в контексті відомої тактики російського керівництва. Вони грунтуються на поглибленні протиріч на старих проблемах історії. Ми знаємо, що польсько-українські відносини в минулому були непростими. Тому наміри Росії зіграти на них - зрозумілі. Також це один із способів відвернути увагу від російської агресії на сході України", - сказав експерт.

При цьому Месежніков наголосив, що спекуляції з боку Кремля з метою загострити відносини між словаками і українцями на національному грунті не будуть ефективними, адже між народами немає таких протиріч.

Експерт також висловив співчуття, що в Польщі національну антиукраїнську карту в своїх інтересах розігрують деякі політики, яких важко запідозрити в роботі на Кремль.

"Проте у Словаччині вже проводилися акції з дискредитації України. Але спроби зіграти на складних відносинах між державами і народами не спостерігалися, адже немає таких проблем. Тут активніше просуваються російські пропагандистські наративи проти України", - відзначив політолог.

Як повідомлялося, українські хакери зламали електронне листування помічників депутата Держдуми РФ Костянтина Затуліна, які причетні до організації антиукраїнських акцій в Польщі, а також в інших країнах Східної Європи. Метою Кремля також є дестабілізація суспільно-політичної обстановки в цих країнах.

Фото: http://pravdanews.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-