Раді пропонують визначити конкретні дати окупації: 20 лютого - Криму, 7 квітня - Донбасу

Раді пропонують визначити конкретні дати окупації: 20 лютого - Криму, 7 квітня - Донбасу

Укрінформ
Народний депутат від фракції БПП Мустафа Найєм пропонує Раді терміново розглянути законопроект про окуповані території, в якому, зокрема, йдеться про визначення конкретних дат окупації: 20 лютого - Криму та 7 квітня - Донбасу.

Про це він сказав сьогодні на прес-конференції «Окупація - назвати речі своїми іменами», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми розробили законопроект, який стосується статусу окупованих територій. Наприкінці цього тижня ми зможемо презентувати його кінцевий варіант, в якому ми пропонуємо об'єднати питання Криму і Донбасу, бо вважаємо, що з точки зору України вони однаково непідконтрольні державним органам України. Це означає, що фактично і та й інша територія є окупованими», - сказав Найєм.

За його словами, у розробленому законопроекті пропонується визначити конкретні дати окупації. Це 20 лютого, що стосується Криму, і 7 квітня, що стосується Донбасу.

Народний депутат зауважив, що у нього особисто є відчуття, що зараз питання про  окуповані території стало предметом політичних торгів. Він зазначив, що низка законопроектів вже знаходилась на розгляді і їх «чомусь відхиляли, чомусь скасовували і чомусь припиняли їх розгляд». 

Він навів приклад, що наразі невідома доля законопроекту стосовно окупованих територій Оксани Сироїд. Найєм пояснив, що цей законопроект чомусь профільним комітетом не розглядався.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-