"Донецький вояж": СБУ хоче отримати пояснення Савченко

Укрінформ
Співробітники СБУ мають намір поспілкуватися із позафракційним народним депутатом Надією Савченко щодо заяв Тетяни Ричкової з приводу того, що Савченко закликала військових на Донбасі йти до Києва чинити державний переворот.

Про це у ефірі телеканалу "112 Україна" заявив  керівник Апарату голови СБУ Олександр Ткачук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цілком логічно, що наші співробітники будуть спілкуватися з Надією Савченко щодо заяви Ричкової. Можливо, у Савченко будуть якісь інші пояснення чи інша версія тих подій, про які сьогодні було озвучено з трибуни парламенту. І також, звичайно, ми будемо говорити з ініціатором цього звернення до правоохоронних органів (народним депутатом від фракції БПП Тетяною Ричковою - ред.). Взагалі - ми будемо спілкуватися з усіма сторонами, які можуть щось знати і володіти інформацією щодо цих подій", - сказав Ткачук.

За його словами, якщо заяви Ричкової щодо Савченко підтвердяться, то буде зареєстроване кримінальне провадження за статтею 109 Кримінального кодексу України (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади - ред.)

"Щодо результатів перевірки і термінів її проведення, то я не думаю, що така перевірка займе дуже багато часу. Я думаю, що ми говоримо про найближчі дні. Якщо у нас буде зібрано достатньо інформації, то ми і у вихідні інформуватимемо суспільство щодо результатів цієї перевірки", - додав Ткачук.

Керівник Апарату голови СБУ також звернувся до українських військових із проханням інформувати про заклики до вчинення державного перевороту: "Користуючись нагодою, я хотів би звернутись до військовослужбовців, які могли бути або стали свідками таких закликів. Чи зроблені вони були з боку народного депутата, чи якісь інші люди робили подібні заяви і заклики - будь ласка, звертайтеся до керівництва своїх військових частин, інформуйте їх про такі дії. Вони обов'язково зконтактують з представниками військової контррозвідки, з представниками СБУ і ми разом будемо на це реагувати".

Як повідомляв Укрінформ, народний депутат з фракції БПП Тетяна Ричкова заявила з трибуни парламенту, що народний депутат Надія Савченко підбурювала військовослужбовців залишити свої позиції, прийти до Києва і здійснити державний переворот.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-