Савченко не попереджала, що їде до окупованого Донецька - СБУ

Савченко не попереджала, що їде до окупованого Донецька - СБУ

Укрінформ
Позафракційний народний депутат Надія Савченко не повідомляла Службі безпеки України про свої наміри відвідати тимчасово непідконтрольні території Донецької області.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив керівник Апарату голови СБУ Олександр Ткачук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми також отримали таку інформацію зі ЗМІ (про поїздку Надії Савченко у на тимчасово непідконтрольні території Донецької області - ред.). Мені невідомо, чи інформувала Савченко якимось чином нашу службу про свої плани відвідати окупований Донецьк", - сказав Ткачук.

Він зазначив, що про свою поїздку до ОРДЛО Савченко за законом не зобов'язана інформувати СБУ, "але звичайна проста людська логіка: останнє відвідування пані Надією окупованих територій закінчилося тим, що потім вся країна чекала її повернення з РФ додому, то логіка підказує, що є якісь безпекові аспекти, які потрібно враховувати".

"Можливо, пані Савченко відомо про якісь фактори обставини, які дають їй можливості бути впевненою в тому, що на території окупованого Донецьку бойовики її знову не візьмуть в полон. Нам про це не відомо, і нам би дуже хотілося, щоб вона пояснила свою так впевненість у тому, що там з нею нічого не станеться. Звичайно, ми сподіваємося, що на окупованих територіях з нею не станеться нічого поганого і ми побачимо її здоровою знову на українських територіях", - уточнив Ткачук.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Надія Савченко поїхала з метою відвідин українських заручників на тимчасово непідконтрольні території Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-