Українцям партії обходяться дорожче, ніж полякам - гендиректор КВУ

Українцям партії обходяться дорожче, ніж полякам - гендиректор КВУ

Укрінформ
Кожен виборець в Україні витрачає на державне фінансування партій понад 13 гривень на рік, що на 5 гривень більше, ніж у сусідній Польщі.

Про це заявив у п'ятницю генеральний директор ВГО "Комітет виборців України" Олексій Кошель під час міжнародної конференції "Партійна реформа як запорука стабілізації політичної ситуації в Україні", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо подивимося на суму державного фінансування, яка виділяється партіям у сусідній Польщі, а порівнювати достатньо коректно з огляду на кількість виборців, то ми побачимо, що кожен виборець (польський - Ред.) витрачає на державне фінансування трохи більше 8 гривень на рік, в Україні ця сума становить понад 13 гривень", - зауважив Кошель.

Він підкреслив, що україніці витрачають більше коштів на фінансування партій, ніж у Польщі, "при тому, що в Україні менший розмір заробітних плат, менші видатки на діяльність".

Кошель зазначив, що політичні партії Блок Петра Порошенка та "Народний фронт" отримали на свою діяльність "понад 100 мільйонів гривень".

"Це є достатньо велика сума коштів для того, щоб партії впродовж року могли повноцінно проводити свою діяльність. Маю на увазі не лише працювати, але і розбудовувати партійні осередки", - зауважив Кошель, підкреслюючи, що "партії отримали достатню кількість коштів, щоб не залежати від олігархів, принаймні у міжвиборчий період".

На думку голови КВУ, "це великий плюс". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-