Половина парламентських партій мають офіційні сторінки у російських соцмережах - КВУ

Половина парламентських партій мають офіційні сторінки у російських соцмережах - КВУ

Укрінформ
Три із шести парламентських партій активно використовують у своїй роботі офіційні сторінки у російських соціальних мережах. 

Про це повідомляє Комітет виборців України у Facebook.

«Так, ВО «Батьківщина», Радикальна партія Олега Ляшка та «Опозиційний блок» мають зареєстровані сторінки у мережі «Вконтакте». «Опозиційний блок» також має сторінку в мережі «Одноклассники». Серед позапарламентських партій офіційна сторінка у мережі «ВКонтакте» є у ВО «Свобода». Ця інформація зазначена на офіційних веб-сайтах політичних партій», - йдеться у повідомленні.

Крім цього, персональну сторінку у мережі «Вконтакте» має лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

Зазначається, що на відповідних сторінках ведеться активна робота із аудиторією, щодня публікуються 5-10 інформаційних повідомлень, додаються фото та відеоматеріали. До прикладу, у сторінки ВО «Свобода» ВКонтакте 21 тис. читачів, у сторінки Олега Ляшка – 89 тис. підписників.

Голова КВУ Олексій Кошель нагадав, що ще 1 серпня минулого року СБУ рекомендувала українським громадянам відмовитися від використання російських соціальних мереж.

Він додав, що крім моральної сторони, активність українських політиків і партій у російських соцмережах містить низку прямих загроз. «Зокрема, Росія може здійснювати інформаційні диверсії та втручатися у виборчий процес в Україні. До прикладу, поширюючи недостовірну інформацію від імені українських політиків чи партій», – зазначив Кошель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-