Визнання Путіним

Визнання Путіним "паспортів "Л/ДНР" потребує посилення санкцій – Порошенко

Укрінформ
Визнання фейкових документів фейкових республік "ЛНР" та "ДНР" з боку РФ потребує посилення санкцій.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з комісаром ЄС з питань гуманітарної допомоги та управління в кризових ситуаціях Хрістосом Стиліанідесом, повідомляє прес-служба глави держави.

"Ми зараз спостерігаємо постійні порушення Мінських угод. Ми бачимо не лише порушення режиму припинення вогню, а й абсолютно цинічне рішення щодо визнання фейкових документів фейкових республік", - сказав Президент.

Порошенко наголосив, що реакціє на таке порушення Росією Мінських домовленостей має бути посилення санкцій проти РФ. "З точки зору міжнародного права це вже є елементом визнання цих незаконних формувань і, де-факто, відмови від Мінського процесу, оскільки ці кроки є несумісними з імплементацією Мінських домовленостей. Вважаємо, що це надзвичайно тривожне явище і воно потребує рішучих дій аж до посилення санкцій", - зазначив він.

Єврокомісар Стиліанідес, який щойно повернувся з прифронтового Майорська, чітко підкреслив, що Європейський Союз продовжує повністю підтримувати Україну і докладати значних дипломатичних зусиль спрямованих на повне виконання Росією Мінських домовленостей, які базуються на безумовній повазі суверенітету, територіальній цілісності та незалежності України.

Фото: Микола Лазаренко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-