Кваснєвський сказав, чим загрожує Україні

Кваснєвський сказав, чим загрожує Україні "заморожений конфлікт"

Укрінформ
Україні треба докласти всіх зусиль, насамперед шляхом припинення внутрішньополітичних конфліктів, щоб не допустити перетворення конфлікту на сході країни у «заморожений».

Таку думку в коментарі кореспондентові Укрінформу дав екс-президент Польщі Александер Кваснєвський, який також взяв участь у Мюнхенській конференції з безпеки.

«По-моєму, найбільша загроза для України та для світу – це «заморожений конфлікт», - сказав Кваснєвський, нагадавши інші приклади: Нагорний Карабах – 25 років, Придністров'я – 25 років, Кіпр – 50 років.

Проблема, на його думку в тому, що якщо конфлікт буде «заморожено», позиції України не будуть такими сильними.

«Що робити? Треба продовжувати реформи. Кожен успіх України, кожна позитивна новина, яка приходить від вас, допомагає всім захисникам у світі», - сказав Кваснєвський.

Особливо він підкреслив, що, враховуючи уроки нещодавньої української історії, важливо, щоб була співпраця політичних сил в Україні, щоб не було конфлікту.

«Щоб політичні еліти України зрозуміли, що всі чекають від них співробітництва, очікують підтримки складних реформ, очікують порозуміння і компромісу, щоб можна було піти від «замороженого» конфлікту на Донбасі», - зазначив політик. Тому що кожна новина про війну, про конфлікт між головними лідерами (ми це вже проходили) послаблюють і Україну, і її адвокатів, повторив він.

Екс-лідер Польщі наголошує, що українське питання не пішло зі світовою порядку денного, але звичайно стало слабшим, ніж раніше, оскільки світ живе дуже швидко, все змінюється, з'являються інші теми. При цьому він висловив задоволення тим, що Захід - за продовження санкцій проти РФ.

«Захід все ще хоче продовжувати санкції проти Росії, говорити одним голосом», - наголосив він.

Кваснєвський, за його зізнанням, був дуже вражений в позитивному сенсі через  сказане напередодні канцлером ФРН Ангелою Меркель: тим, що вона не змінює своєї позиції попри дуже сильний вплив у Німеччині тих сил, які «надто хочуть розвивати відносини з Росією, оскільки там лежать гроші і там їх можна заробити».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-