Клімкін пропонує залучити до «нормандського формату» військових

Клімкін пропонує залучити до «нормандського формату» військових

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає корисним залучити до роботи «нормандського формату» військових.

Таку пропозицію він висунув у суботу під час зустрічі глав МЗС цього «квартету» на полях Мюнхенській конференції з безпеки, передає кореспондент Укрінформу.

«Я запропонував, щоб у рамках формату зустрілися військові представники, щоб подивилися, що відбувається, в деталях. Реально, як експерти», - розповів Клімікн про результати зустрічі.

Він повідомив, що в її фокусі були вимірювання безпеки і гуманітарне. Перше – припинення вогню, оскільки бойовики, підтримувані Росією, кілька разів порушували перемир'я. Українська делегація намагалися зробити все, щоб дати СММ можливість контролювати ситуацію, “зробити так, щоб припинення вогню відбулася не завтра, не післязавтра, не через 3 дні, а саме зараз», - сказав Клімкін.

Звільнення заручників він назвав «найважливішим не тільки політично, але і емоційно». У цьому контексті є надія на те, що Червоний Хрест зможе допомогти в пошуках тих, кого українська сторона не може знайти. «Можливо, наступного місяця ми зможемо зробити прорив у питанні доступу Червоного Хреста», - поінформував міністр. Він вважає це першим кроком.

Міністр зазначив, що «Дорожню карту» Мінських домовленостей через обмежений час зустрічі детально обговорити не вдалося, але домовилися працювати далі за її логікою. Для цього мають пройти зустрічі на рівні політичних директорів МЗС країн-учасниць, які продовжать інтенсивну дискусію.

Після цього, «може, через 4-5-6 тижнів, коли будемо готові», відбудеться ще одна зустріч на рівні глав МЗС. Для Києва важливо, щоб у цю Карту «була закладена логіка послідовності та гарантії», оскільки Росії вже ніхто не довіряє», - підсумував Клімкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-